Framsteg...

Träningen går framåt och det verkar som om Renzo nu har börjat fatta hela grejen med att sitta så nära mitt vänsterben som möjligt :) MEN vi har en lååååååååååååång väg kvar hihi

Nacka BHK

Idag åkte vi ut till Nacka BHK tillsammans med Renzos dagmatte Pia och hennes Dizza!
Vi tränade lite kontakt, "stanna"-övningar samt lite fotgående. Sedan blev det lek med bästa bollen och passivitetsträning. Det gick bra överlag men det var lite svårt att koncentrera sig när favorit Dizza var med :)

Många bra tips från Pia som vi ska jobba vidare på så ska vi se om det blir någon ordning på monstret till slut.

Igår var det ingen bra kväll mellan Renzo och Fred, det var mycket morr hela kvällen och det slutade med att Renzo gjorde utfall mot Fred när vi skulle gå och lägga oss. När båda hade lugnat ner sig efter en liten maktkamp så gick Renzo sedan fram undergiven mot Fred för att be om ursäkt. Vi får se hur denna kvällen blir när Fred kommer hem från jobbet, MEN självklart ska vi jobba bort det här det får inte fortsätta!!


Dizza tränar platsliggning!


Pia och Dizza!


Bus-trollet!


Mer bilder från pinscherpromenaden!








Pinscherträff :)

Renzo och jag åkte ut till Järva idag för att träffa massa andra pinschers :)
Lilla Enebys hade bjudit in till promenad och det var jätte kul att se pinschrar i alla olika storlekar!
Renzos pappa Arras var med;
En riktigt stilig herre, eller hur?!
Vi träffade även Renzos syrra Ruby och brorsan Remington aka Pepper.
Jag försökte få till lite bilder men det gick inte speciellt bra, lägger upp dem ändå och hoppas på att få lite bättre bilder från de andra som tog bilder så håll till godo :)
Pinscherträff
Detta ska föreställa brorsan Pepper och Renzo bakom!
Syrran Ruby med gul sele uppe till vänster

Ny jacka!!

Egentligen har jag inte så mycket att skriva för det har inte hänt så mycket sedan sist men jag måste ju visa den fina vinterjackan som Renzo har fått av världens bästa mormor idag!
PERFEKT!!

Sökträning!

Jaha då har man börjat jobba igen då, så det har inte blivit så mycket skrivande här dessvärre :/
Renzo får vara hos sin fantastiska dagmatte Pia om dagarna när vi jobbar och han verkar inte speciellt ledsen över det, dessutom har han sällskap av nya kompisen Dizza;
De båda trivs väldigt bra ihop och det känns jättebra!!
Vi skulle egentligen åkt ut till Kista BHK i torsdags för att träna med Jenny & Lea men det blev inte av, vilket var tråkigt men vi gör ett nytt försök på onsdag :)
Nu när vi går och lägger oss så tar vi med hundsängen upp i sängen så att den står i mellan oss nere vid fötterna, OCH Renzo brukar i alla fall börja sin natt i egen säng så det är alltid något ;)
Idag har vi börjat sökträna med figge. Det gick alldeles utmärkt, Renzo var skitduktig!

Friiiheeeet (nästan)

Idag var tanken att vi skulle lydnadsträna men mattes jobb krånglade så vi fick åka dit istället och hänga där några timmar :( Jag tyckte inte alls det var speciellt kul så jag bet av mitt koppel men matte såg det på en gång så hon tog fram ett annat koppel som hon hade gömt i väskan :(
Jag somnade på bussen hem och sedan när vi gick av så bestämde matte att vi skulle gå en liten sväng i parken på vägen hem, hon bytte till ännu ett nytt koppel (!?) ett sånt där jäääätte långt (15m), jag trodde först att hon ville att vi skulle träna lite lydnad så jag spelade lite trött och lyssnade inte så mycket. Hon fattade på en gång så vi gick en liten sväng istället, OCH det var jätte kul; jag fick springa runt som om jag var lös och lukta överallt jippiii....
Hoppas matte alltid kommer att använda det där långa kopplet när vi ska gå ut på promenad nu ;)
Må gott// Renzo

Redo för mer träning!

Har egentligen inte så mycket att säga idag, vi har tagit det easy idag jag och Renzo.
Vi har vart på Djurmagazinet i Farsta, (jag var tvungen att åka förbi jobbet och hämta nycklar, så passade på att gå förbi Djurmagazinet innan vi åkte hem).
Där köpte vi två hjortben som är mums mums enligt Renzo, några torkade oxmuskler, flexikoppel, dressyr/spårlina, sele (ska köpa en bättre och snyggare när han har växt till sig ordentligt) :) köpte säkert fler saker men men ;)
Nu blir det en lugn slappkväll för både mig och Renzo :)

Lydnadsträning!!

Efter några hel lugna dagar hemma (tråkiga dagar enligt Renzo) så åkte vi ikväll ända ut till Upplands Väsbys brukshundsklubb för att träffa bästa Jenny och sötaste Lea.
Dom skulle träna lydnad och vi skulle väl egentligen mest träna passivitet, MEN det såg ju så himla roligt ut att träna så vi gjorde några små övningar vi med.
Att gå fot på vänster sida och behålla ögonkontakten var lite småknepigt men att sitta ner och vänta på kommando medan matte går en bitbort, samt behålla ögonkontakten även då det fanns massor med roliga hundar runt omkring, det gick alldeles utmärkt!!
MATTE ÄR JÄTTE STOLT!
Passivitetsträningen kom med den också, när matte stod och pratade med de andra så satt Renzo snällt bredvid och gjorde precis ingenting.
Att sedan vänta på bussen i 20 min för en resa hem på en timme var väl inte det roligaste vi har gjort men vad gör man inte för gott sällskap?! :)
Nu är både matte och Renzo riktigt trötta så det blir nog till att gå och lägga sig snart, eller ja Renzo har ju redan tagit sitt förnuft tillfånga och lagt sig! :)
Det var ju ljust och fint när vi kom iaf ;)
Väntar på pendeln, mörkt och kallt ute!
Extremt trött valp på väg hem!

Cujo har kommit till stan!

Javisst du läser rätt, lilleman är grönjävlig haha tur att han har sina små stunder av guld för annars hade jag nog sålt honom för en billig penning ;)

Han är rolig, idag har han fått ett grisöra och ett hudben, han tuggar lite på dom sedan tar han dom i munnen och går runt några varv i lägenheten för att hitta det bästa gömstället, så lägger han sin skatt där och går tillbaka efter nån timme eller mer :)
Man kan ju inte annat än skratta åt honom :)


En av dom få lugna stunderna idag!


3:e tanden är borta...

Javisst Renzo har tappat 3 tänder nu, han har en stor glugg fram hihi
Han har varit hel spattig hela dagen och jag har fått räkna till tio några gånger för han har verkligen gått mig på nerverna idag den lilla busen.

Nu ligger han dock och sover bredvid mig i soffan och ser så oskyldig ut såå haha

När vi promenerade i parken idag så träffade vi på en äldre man och hans 1,5 åriga labrador, jättesöt labbe! Renzo och han fann sig direkt i varandras sällskap, väldigt roligt att se :)




17 veckor och dom två första tänderna är tappade...

I fredagskväll kom Renzo och jag hem från Skutskär, nu är det redan söndagkväll och jag vet inte vad som hände med denna helg, den bara försvann!


Vet inte om han ville stanna eller åka ;)

Idag har vi åkt med mamma och pappa ner till Linköping där lillblool har börjat plugga till Civilekonom.
Renzo sov nästintill hela resan ner och detsamma när vi åkte hem.
Mamma och jag skulle handla fort innan viskulle hem så vi sprang in fort på Coop, pappa stod utanför med Renzo som blev helt utom sig av oro när jag försvann. Pappa gick iväg en bit men Renzo spårade sig tillbaka till bilen och när han insåg att jag inte var där så spårade han sig fram till den ingången där jag och mamma hade gått in, vilken duktig liten kille man har. Spårning är ju något jag gärna vill göra med honom så detta var jätte kul att höra när pappa berättade det för mig.

Jag har börjat träna Renzo att vara ensam mer och mer, jag stänger till exempel av hallen med gallergrind så får han vara där medan jag gör annat i lägenheten, han piper fortfarande lite men jag tycker att det går bättre och bättre!

Nu när vi kom hem så fick han ett efterlängtat märgben, mums!


OCH han har tappat sina två första tänder, jippiiiiii !
En uppe och en nere ser lite roligt ut hihi, nu när han ligger och sover bredvid mig så ser man verkligen hur stor han har blivit min lilla kille och han är så fin så jag vill gråta när jag ser honom ;)


Måste ju bara....

...visa vilken gullig liten tröja som mormor min har sytt till Renzo. Han börjar bli mer och mer frusen av sig på senkvällarna och ibland gör han inte ens det han ska utan springer in på en gång istället så nu har vi lösningen på det så att husse och matte slipper gå upp tiiiiiidigt på morgonen ;)



Renzo = världens sötaste hund :)

Jag och Renzo har precis kommit hem från en skön skogspromenad!

Milda matilda vilken fantastisk skog och inte en kotte i sikt, eller jo ok flera kottar men inte en människa, SKÖNT!

Vi träffade på en hund (med matte) under promenaden men annars var det lugnt och skönt och Renzo fick god tid på sig att lukta på saker och ting. Blåbär var ingen hit, haha tur var väl det!

Lillkillen var/är så duktig, han tar ögonkontakt hela tiden och strosar på som om han är uppvuxen med vargarna i skogen.

Nu ligger han här bredvid och snarkar och har sig, man måste ju vila upp sig efter att ha varit i skogen och härjat.
Helst skulle jag vilja ha sele på Renzo men han växer ju så det knakar och har inte sett någon som han kan växa in i, jag skulle vilja ha en sådan sele som Lea har, den är praktiskt och jätte fin, ska titta lite på storlekar där!
När vi går i skogen så vill jag ju egentligen att Renzo ska få gå lös, men eftersom han har en tendens att rymma ibland så är det inget jag vågar göra, ÄN. Däremot så kopplar jag ihop båda hans koppel så det blir ett längre, för då kan kopplet släpa i marken och han får gå lite som han känner för det.
Får väl se om man eventuellt köper en söklina kan vara bra att träna inkallning och liknande med den :)

Vi har börjat öva lite godisspår, jag går med Renzo och så slänger jag då och då några godisar en bit framför oss, sedan visar jag med handen och säger leta varpå Renzo sätter i gång och nosar som en tok på en gång :)
Beröm får han såklart när han hittar godisbiten, så håller vi på så en yttepytte stund så fortsätter vi promenaden som vanligt. Sedan upprepar vi allt när det passar :)

Imorgon ska vi åka hem till Stockholm igen, vi kommer att sakna skogen här sanna mina ord, självklart kommer vi att sakna mormor och morfar också men jag vet inte om Renzo kommer att sakna Filippa och tvärtom ;)


Hihi matte tycker inte om när ena örat är vikt sådär, men men...







SKOG!!

Som rubriken förtäljer så har jag och Renzo gått i skogen idag, och oj vad kul han tyckte att det var!!!

Vi har börjat öva lite spår och han är verkligen skit duktig den lilla raringen!!!



Trött Renzo :)

Det blir inte mkt text idag då matte är lika trött som lilla monstret ;)


Två små vargar!

Idag har det gått betydligt mycket bättre, Renzo har varit mer avslappnad och harmonisk :)
Filippa vill fortfarande inte leka men men livet kan ju inte alltid vara en fest ;)

Jag tror att Renzo är på gång att tappa sina tänder, han har börjat lukta väldigt konstigt ur munnen och han känns lite mer stirrig :)

Han äter inte så bra här uppe, jag har varit tvungen att handmata honom, hoppas det blir bättre ju mer han vänjer sig vid att  vara här :)



Renzo & Filippa på morgonpromenad






RSS 2.0