Utan matte...

Voff,
matte är i GBG så jag är ensam hemma med världens bästa husse :)
Det är rätt skönt att vara utan fruntimmer ;)

I torsdags så åkte jag och matte till Bagarmossen och träffade mattes kompis Linda så gick vi alla tre en promenad i snön i Nacka reservatet. Det var skitkul, jag fick springa lös i snön och det var riktigt roligt.

Matte säger att jag har blivit en så himla duktig kille, hon tycker att jag lyssnar mycket bättre och att jag har lugnat ner mig, men hallåå matte jag är ju faktiskt snart 7 månader :)

Jag väger för övrigt 15,6 kg och mår som en prins!!




Vinterbus!

Voff,
idag har jag och matte trotsat väder och vind och varit ute i nästan 2 timmar.
Det var jättekul men på slutet var jag rätt trött på snön faktiskt.
Jag fick springa lös på en äng och det var sååååååå roligt, jag fick springa precis så fort som jag vill :)
Eftersom matte var så snäll så var jag snäll med henne också genom att komma på en gång när hon ropa på mig så vi båda var riktigt nöjda :)
Nu ska jag sova resten av kvällen tror jag är helt slut :)
'
tihi skitkul att springa som en tok!!

November 2010

Hej hej,
jag har egentligen inte så mycket att skriva :)
I natt var Renzo uppe tre gånger, han gnällde för att få gå ut så känner mig rätt trött idag !
Igår tuggade han på ett hudben så han var väldigt törstig straxt innan vi skulle gå och lägga oss sedan var han ju tvungen att gå upp och kissa några gånger under natten :)
Jag tycker att han lyssnar mycket bättre sedan några dagar tillbaka, man kan säga till honom på ett helt annat sätt, vilket känns toppenbra!
Han blir fortfarande helt till sig när han ska hem till Pia dagmatten eftersom Dizza fortfarande löper tur att det snart är över.
Han har börjat lägga sig vid våra fötter mellan soffbordet och soffan på kvällarna och jag tycker även att han har börjat slappna av på ett helt nytt sätt, men så är han ju snart 7 månader också!
Vi har börjat fundera lite på att kastrera honom, det är absolut inget som står skrivet i sten utan bara lite funderingar. Vill också vänta tills nästa löpperiod kommer för att se hur han beter sig då om han blir lika till sig eller om det har lugnat ner sig med åldern :)
Haha det blev ju lite text i alla fall!!!
Renzo har börjat få upp ögonen för vårt akvarium :)

Senaste nytt!

Dizza, Renzos bästaste kompis löper just nu så Renzo är helt till sig när han kommer dit på morgone. Hoppas verkligen inte att det blir några Australienska pinschrar, kan ni tänka er hahaha. Ingen skulle vilja ha en sån mohahahah, där kan vi snacka om energi!!

Ensamhetsträningen har tagit 120 steg bakåt men inkallningen går skitbra och han kan nu gå lös kortare sträckor :)
Vi övar lite cirkuskonster hemma ;) rulla runt, gå på bakbenen osv. Både Renzo och jag tycker att det är riktigt roligt!

Nu blir det en hel hundhelg med massa bus och träning! :)




Nattbus!!!


Gammal bild på skrutten!


Halloj!

Nu är det ett tag sedan jag skrev sist, tiden går så himla fort och oftast känns det som om den inte räcker till!

Vi har jobbat mycket med inkallning som bara blir bättre och bättre, vi kan fortfarande inte ha honom lös eftersom det finns såååå mycket där ute som är så himla mycket roligare än att komma till husse eller matte ;)

Vi tränar även lite "party-tricks" som att gå på bakbenen och rulla runt på beställning, hihi, nu är det ju en pinscher man har att göra med så efter ett litet tag så tittar han bara på en med en blick som säger "men snälla matte, sluta vara så jäkla barnslig nu, ser du inte hur töntigt det här är?!"

När Renzo fyllde 6 månader så fick han ett brädspel, ett som är rätt komplicerat (trodde vi ja), det gäller att lyfta på grejer så att man sedan kan krafsa bort brickan för att få godiset. Det fattade ju Renzo nästan på en gång, MEN han tycker att det är skitkul att krafsa så det är alltid nåt! :)

Renzo börjar alltid natten med att lägga sig mellan mig och sambon med huvudet på min kudde, sedan efter ett tag så hoppar han ner på golvet och lägger sig i sin säng och sover där till ca 5 på morgonen (om inte husse går till jobbet innan för då kommer han upp och lägger sig med mig), vid 5 vill han ut i vardagsrummet och så lägger han sig på soffan och sover vidare tills jag går upp!
Har vi inte sovrumsdörren stängd under natten så är det bara massa bus under hela natten;
igår åt Renzo 500g färskfoder, han brukar ju äta så dåligt så han fick hållas, vilket resulterade i att han vaknade vid 3 i natt och ville ut och göra nr2. Sedan glömde husse att stänga dörren till sovrummet så när jag var uppe med Renzo vid 5 (jaaa glöm inte att han hade ätit hur mkt som helst) så hittade jag hela toalettrullen i småbitar över hela soffan, gissa om någon var nöjd ;)


Tråkigt men sant!

HEJ,

det har visat sig att det är fler som läser denna blogg än vad jag trodde ;) det får man väl vara glad för, sedan är det ju dock tråkigt för mig men framför allt för personer som jag skriver om när folk som inte känner mig tolkar saker som jag har skrivit på helt fel sätt.

Jag har ändrat min text i förra inlägget i all respekt för Jessica, även om jag kanske inte var helt nöjd med hur samtalet gick (ordval och tonläge) så är det ju fortfarande hennes tips som har lett till att Renzo idag är en helt annan hund.

Det kanske inte framgick sist!?

Folk som känner mig vet att jag är, ja vad ska man kalla det för rätt brutal verbalt och därför kan jag ibland låta betydligt hårdare än vad jag menar.

Jag har inget otalt med Jessica och som jag precis sa i telefonen till henne så är jag ju självklart tacksam för att hon tog emot mitt samtal och gav mig råd om hur jag skulle omvandla början på en ohållbar situation till en helt fantastisk vardag som vi har idag.
Sedan behöver man inte vara överrens om allt, och som jag skrev tidigare så tycker jag att vissa ord kunde ha undvikts och att samtalet i sig kanske kunde ha varit mer positivt (vet inte riktigt hur jag ska skriva så att ni förstår, ni får väl fråga om ni undrar).

Jag ber om ursäkt om jag uttryckte mig klumpigt sist, folk som känner mig har ju även bakrund och annan info om saker och ting, och helt ärligt så tänkte jag inte ens på att någon annan än de som känner mig läser mig blogg, haha blond som man är när bloggen ligger ute world wide haha
.....
Vidare så känner jag andra hundinstruktörer och hundpsykologer så jag snappar upp lite godbitar överallt, inget är skrivet i sten!


6 månader idag!

Jag och min matte och husse har haft ett låååångt samtal.
Vi har kommit fram till att om jag sköter mig bra så kommer de också att sköta sig ;)
Det var framför allt husse och jag som inte alltid kom överrens men husse har faktiskt tagit sitt förnuft tillfånga och lugnat ner sig och då blir ju jag också lugn såklart!!
Jag är numera en riktigt lycklig liten skit som helst av allt ligger i matte eller husses famn och myser eller "letar" korv i lägenheten.
Man måste ju få testa lite eller?
// Renzo
Ja precis som lilla monstret skriver så har det blivit en helomvändning här hemma. Positiv förstärkning och tuggben över hela lägenheten har hjälp något otroligt.
Vi har inga som helst problem med Renzo nu längre, det verkar som om han helt har kommit över det och hela familjen känns mer fridfull :)
Efter förra inlägget fick jag kontakt med Jessica på hundakuten,
Jag tycker att hon använde väldigt hårda ord i samtalet, jag tänkte inte på det just då under samtalet men sedan när jag tänkte igenom det så kändes det inte så bra.
De tips jag tog till mig från Jessica var att slänga ut ben i hela lägenheten och se till att framför allt sambon men även jag i vissa lägen lugna ner oss och inte eller snarare ALDRIG lägger ner honom på rygg.

Som tur är så har man många kunniga hund människor runt omkring sig så att man kan få input från olika håll!
Renzo har blivit mycket mer närhetstörstande, lyssnar bättre och mer harmonisk på endast några dagar och det känns helt fantastiskt!
Vi har anmält oss till en kurs i viltspår nästa vår samt grundkurs i agility :)
Nu blir det som vanligt bilder;
matte och lilleman ligger i soffan och sover
Väldigt mysigt!
Lilleman tittar på.....
...en jättestor hun...häst :)
Renzo sover gott i soffan!
Nya vintertäcket!
Inte en jättebra bild men ni ser helheten ;)

Ledsen och frustrerad!

vi har problem!
Renzo har blivit extremt vaktig när det kommer till sina grejer, från början visade han det genom att bara morra, då gick det bra att byta ut saken han hade just då mot något annat.
Nu har det hänt några gånger att han kommer fram till oss när vi sitter i soffan, han kommer fram för att mysa en sedan helt plötsligt så gör han utfall.
Han morrar som en galning och biter oss blodiga.
Vi får då lägga ner honom och till slut så lugnar han sig men nu har det för många gånger och vi känner oss frustrerade och ledsna.
Vi har funderat mkt över om det är något speciellt vi gör men kan inte komma på något.
Detta händer i stort sätt bara kvällstid och endast då vi är hemma båda två. När vi är helt själva med honom så är han en ängel.
normalt sätt så är han en ängel och han lär sig jätte fort, sedan är det precis som om han blir besatt och det är inte samma hund längre. Han ger sig inte i första taget och biter i från när vi säger åt honom.
Har ni någon idé om vad det kan vara för någonting? Tips på hur vi kan göra? Har ni haft sådana här problem eller vet ni någon som har haft det?
Vi behöver all hjälp vi kan få, den här situationen är ohållbar i längden!

RSS 2.0