Gävle!!

Ja eller Skutskär rättare sagt :)

Jag och Renzo tog tåget upp till Gävle idag på förmiddagen, tågresan gick fort och Renzo fick ett eget säte.

Det är många nya intryck här hos mattes mormor och morfar och dessutom så bor här en liten papillondam vid namn Filippa, hon är inte särskilt förtjust i Renzos tassar :)
Renzo försöker verkligen bjuda in till lek men icke det, Filippa sin låga ålder till trots säger tydligt ifrån att hon vill inte leka med någon överenergisk liten valp!!!

Det blir inte mycket text denna gången, ska krypa ner i sängen med lilla monstret och passa på att sova nu när han faktiskt sover ;p


Avslappnad på tåget :)


Efter ett tag kom Renzo på att det gick att sova i soffan även här!


Lillkillen har blivit stor :)


Pinscher-bus

Nog för att jag har vetat att pinschrar har mycket humor men nu har jag fått uppleva det på riktigt :)
Renzo och jag satt i soffan imorse, Renzo lekte med sin tras-boll och jag satt och åt en macka. Renzo "tappade" den här trasbollen ner på golvet titt som tätt varpå jag tog upp den åt honom hela tiden (dum som jag är). Han spanade in min macka några gånger, sedan ringde jobbmobilen, jag svarar samtidigt som Renzo tar tillfället i akt och släpper sin trasboll bakom soffan så jag måste resa mig och gå runt soffan för att nå den, SMART när jag tittar upp igen så står lilla monstret mitt på soffbordet och smaskar på min skinkmacka!!!!



Sova är skööööönt ;p



Idag har vi kört lite mentalträning, lillskrutt har lärt sig Hi-5 och att ligga, OCH nej vi höll väl på totalt 3 minuter haha, lättlärd är han och härligt trött, underbart!!


Sista sprutan, nästa när Renzo fyller 1 år!

Så då fick vi ta bussen ut mot Bagarmossens djursjukhus idag igen, förhoppningsvis så är det sista gången på länge nu :)

Det gick hur bra som helst att ta spruta, sköterskan fick titta på tänderna och kika i öronen och klämma lite på magen utan problem. Hon sa till och med att "oj vad duktig han var för att vara pinscher, vi brukar ofta ha problem med den rasen, eller egentligen är det nog mest dvärgpinschern vi har problem med"

Så stolt matte åkte sedan iväg till Enskede hund&katt för att köpa några märgben samt färskfoder. Renzo äter ju som jag tidigare har skrivit både Purina puppy sensitive samt Vom og Hundemat färskfoder. Tanken är ju att han bara ska gå på färskfoder så småningom!

I helgen var matte och husse på 50-års fest ute på landet, så Renzo fick sova hos mattes kompis mamma från lördag till söndag. Det gick väldans bra :) lite jobbigt när matte skulle lämna bara!


Mysig att få vara med på kräftskiva en liten stund :)


Mysa med snuttefilten; brukar somna med den i munnen!


Soldyrkare


Sjukling!

I går var ingen bra dag för Renzo. Han hade diarré hela natten och sedan kom det ingen avförning alls på hela dagen. Han ville inte äta som vanligt och enligt husse så gick han och la sig på konstiga ställen i lägenheten och gnällde och ylade mest hela dagen. Han morrade hela tiden när man tog i honom och till slut bestämde vi oss för att åka in till sjukhuset. (Bagarmossens djursjukhus)

När vi kom fram var klockan 18:05 och vi skrev in Renzo och sköterskan sa att det skulle ta ett tag, 3,5 timmar senare fick vi komma in och då hade han kräkts två gånger samt bajsat vätska i stort sett.

Varken veterinären eller sköterskan fick ta i Renzo som ville skydda sig själv, ibland kunde inte ens vi ta i honom. Sköterskan menade på att ojoj han är så liten och bits redan så här mycket, MEN ursäkta att valpen mår som en påse skit, är överstressad och har suttit i ett väntrum i över tre timmar. Det är ju inte direkt så att han är sån här hemma, han är ju världens goaste med allt och alla!!!

I vilket fall som helst så fick lillkillen munkorg så att veterinären kunde känna och klämma på honom!



Veterinären kom fram till att Renzo skulle röntgas och det var inte helt lätt att få honom att ligga alldeles stilla stackarn men till slut så gick det bra. Sedan fick vi vänta ett tag till, och sedan när veterinären kom tillbaka så fick till vår förtvivlan veta att Renzo skulle få ligga kvar över natten. Han hade jätte mycket gas i magen och tarmen var irriterad. Sköterskan kom in för att raka lite på ena benet så att dom kunde sätta dropp och då kunde jag ju inte hålla mig; tanken på att vår lilla valp skulle sova helt själv på sjukhuset belv för mycket så jag började ju lipa som en annan mamma :)
Sköterskan tyckte väl synd om mig för han sa oroa er inte jag tar honom nu så sätter vi dropp på honom där inne så slipper ni bråka med honom det sista ni gör. Så vi fick snällt gå ut och åka hem utan lillkillen, det var TOK jobbigt!!

Idag fick vi åka och hämta honom som tur var, veterinären hade egentligen tänkt att göra en kontraströntgen, men han hade blivit bättre under natten så dom gjorde en vanlig röntgen där dom såg att gasen i magen hade minskat. Renzo var så pass pigg så veterinären tyckte att han skulle få åka hem, framför allt för att han är valp. Annars hade han eventuellt fått stanna en natt till!

En akut gastroenterit är det han har fått och vi har fått köpa medicin till honom, och dessutom så har han en infektion i ena örat stackars killen så örondroppar har vi fått också. Sedan ska han gå på diet i 10 dagar och då får han endast äta Ekanuba Intestinal.



man märker att han inte är sitt rätta jag än, han sover fruktansvärt mycket och vi får försöka tvinga i honom vatten, han ska ju dricka mer nu när han har kräkts och haft diarré. Nu håller vi alla tummar vi har för att han snart ska börja må bättre!!


Trött Renzo

Måste ju också få berätta att han har blivit så himla duktig med passivitets träningen, när vi väntar på buss eller liknande så sitter eller ligger han och väntar utan problem!!


8,4 kg

Renzo håller på att bli stor :)

idag har jag egentligen inte så mycket mer att säga än: HAN ÄR FANTASTISK MIN LILLA VALP!!!! :)

Soldyrkarn Renzo





3 månader idag!!!

Jajamensan lillkillen är på väg att bli stor :)

Denna helgen har vi varit ute på landet, förutom att det blixtrade som jag aldrig har sett det blixtra tidigare i lördagskväll; MEN jag tänkte väl att om Renzo inte är rädd då behöver inte jag heller vara rädd!! Och rädd det var han verkligen inte han sov som en stock ;)

Renzo har tydligen en förkärlek till fotbollar, det är tydligen hur kul som helst att leka med dom :)
Renzo fick gå i lååååång koppel därut och han trivdes som fisken i vattnet; regent brydde han sig inte ens om så lycklig som han var!

Jag hade bunkrat upp med godsaker som han skulle få; grisöra, hjortben och oxsvans men så kom mamma(min mamma alltså) och gav honom en bit oxkött :( jag tror att han kände det som om han kom till himmelen och sedan var mamma hans nya vän :)
Annars var grisöra en väldig hit, bra att veta ;)

Han blir bara bättre och bättre på att lyssna när man säger; vänta, sitt, gå och lägg dig och varsågod :)











Utsikten från terrassen!



Hur som helst så har vi haft en toppen helg alla tre, hoppas inte sommaren är slut nu bara så vi kan få uppleva några till :)
 


Toppen duktig!!!

Det är precis cad han är den lilla token här hemma!!!

Vi gick upp imorse och gjorde oss i ordning sedan bar det av till Bagarmossens Djursjukhus för Renzo skulle få sin 12-veckors vaccination!

Först och främst vilket hräligt bemötande vi gick från de anställda där, tusen tack!

När vi kom in så satt det en ljus labbe, en svart fransk bulldogg och en stor vit fluffig hund (jag kommer aldrig ihåg namnet på den rasen), Renzo blev ju helt till sig, han ville hälsa på allt och alla (pinscher?!?!?). Vi var väl ungefär 30 min tidiga, så vi satte oss först i kattväntrummet, såg ju inte att det fanns en skylt ju :)

Jag passade på att väga Renzo också; 7,6 kg väger "lillkillen" numera!!

Vi fick komma in till veterinären efter ca 10 min, Renzo var jätte ivrig och jag tänkte för mig själv att detta kommer att gå fin fint. Det gjorde det också fram tills veterinären skulle kika på tänderna, det tyckte inte Renzo om! Det är något som vi tränar här hemma varje dag, men eftersom Renzo har så lätt att gå upp i varv så tyckte jag egentligen inte att det var så konstigt, åka buss, se massa nya hundar, träffa nya människor som dessutom ska pilla i munnen jisses. :)

Att ta sprutan dock det var inga som helst problem, den kände han inte ens då var han så upptagen med att försöka ta godisbiten ur min hand så han tänkte inte på något annat :)

Något annat som han gjorde jätte bra var på bussen, vi har ju åkt buss förut men då har han alltid suttit i mitt knä, men nu då det regnade ute så var jag dessvärre inte så sugen på det ;) så han fick stanna kvar nere på golvet och vad gör coolingen jo han lägger sig ner på golvet och bryr sig varken om det ena eller det andra! Passivitets träningen går framåt :)



p.s han har börjat gå ut i regnet utan sin tröja *jippi*


Renzo 12 veckor :)

Lilla Enebys Red' Renzo blev igår 12 veckor gammal!!


Visst är färgen grymt snygg i solen?!?! :)



Färskt ben försök 2!
Det gick jätte bra denna gången, jag började med att hålla benet i handen, bad honom släppa det och sedan ge tillbaka och det gick fin fint! Sedan fick han ha det för sig själv och jag lät honom vara. Som det är nu kan jag utan problem klappa honom när han tuggar på benet och jag får till och med ta det i från honom för att lägga det på en ny plats (även om man täcker hela mattan så lyckas han ändå hitta den enda lilla otäckta plats som finns och jag är ledsen men jag vill inte ha köttslamsor på mattan ;p). Så jag är med andra ord väldigt nöjd!!



Vi har provat att sätta upp en liten "grind" in till sovrummet och lämna lilla monstret där själv. Det är lite pipigt i början men sedan lugnar han ner sig och går och lägger sig och sover :)

Han har även hittat en ny favorit plats att tugga hudben på; husses garderob!!


RSS 2.0