Bus med bästa Lea!

Idag åkte jag och Renzo ut till Hallonbergen där vi träffade Jenny å Lea.
Lea har ju gått och blivit stora damen hon och Renzo föll pladask hihi
Vi gick en promenad bort mot Kista, mycket snö och skidåkare men det gick bra tycker jag.
Vi gick även förbi Jennys super gulliga lilla röda hus, fy fabian vad avvis jag blir hihi
När vi kom fram till Kista BHK så släppte vi hundarna lösa och oj vilket spring det blev, Lea och Renzo leker väldigt lika, sedan är Lea typ 100 gånger större så Renzo gjorde flera kullerbyttor i snön ;)
MEN kul hade de i alla fall och det är ju huvudsaken!!!
När vi kom till Kista så gick vi runt lite i centrum, extremt bra miljöträning för de båda. Renzo brydde sig inte så mycket om alla människor runt omkring däremot om Lea försvann för långt bort så blev han helt till sig hahah
Vi gick in en sväng på Arken zoo och köpte lite hundgodis innan det bar av hemmåt.
Vi åkte hemifrån 12.10 och kom hem vid ca 16 så det blev verkligen en hel dag!
Tusen tack Jenny och Lea, hoppas vi gör om detta snart!
Glömde ju såklart att ta med kameran så ni får stå ut med mobilbilder :/
Verkligen kass kvalitet på bilderna, nästa gång tar jag med mig kameran :)

Julmys...

Halloj,
sitter här med en trött pinschervalp bredvid mig.
Idag har vi varit hos farmor och farfar på middag och det gick faktiskt bra. Kanske inte så konstigt egentligen då vi var där hela julafton :)
Jag var rätt nervös inför julafton då jag inte visste hur Renzo skulle bete sig men det gick över förväntan.
Han fullkomligt älskade farfar som var så snäll mot honom och pappa(!!) som klappa honom på precis rätt ställe hihi.
Pappa min är ju allergisk men det fungerade bra och det slutade med att Renzo rullade ihop sig vid pappas fötter och somnade :)
Idag gick det bättre, Renzo lugnade ner sig fortare. Tyvärr så är han lite orolig i magen så pga kunde han inte riktigt slappna av men jag är som sagt nöjd i alla fall!!!
Han har blivit så duktig det lilla monstret :)

Snööö

Hej,
sedan några dagar tillbaka har Renzo börjat komma och rulla ihop sig till en boll bredvid mig eller sambon i soffan för att sova. Normalt sett brukar han vilja vara själv när han sover, han går gärna och lägger sig i sovrummet eller i hallen själv, men nu vill han alltså allra helst bara vara nära. Jag tackar och tar emot det är jättemysigt.
Renzo sover med sin snuttis...han ska alltid ha den i munnen.
Ute på kort kvällspromenad :)

Några små steg i rätt riktning

Då var det dags igen :)
Lilleman gör stora framsteg i ensamhetsträningen, dels när vi lämnar honom ensam hemma och dels när vi låter honom vara ensam i sovrummet med stängd dörr.
Renzo är en liten herre som mer än gärna är med där det händer, han kommer ofta och vill mysa samtidigt som han gärna går och lägger sig någonstans avskilt när han ska sova. I natt till exempel sov han halva natten i förrådet helt själv även om han har både sin "snuttefilt" och säng vid vår säng. I perioder under natten så kommer han och delar kudde med mig, han lägger sig mellan mig och sambon med sitt huvud på min kudde!
Renzo äter ju som ni säkert vet färskfoder, vom og hundemat för att vara exakt. Vi har nu börjat blanda i lite gott och blandat i maten, sallad tex och tror det eller ej men han äter mycket bättre sedan vi började med det :)
Jag läste på en amerikansk hemsida att det är farligt för hundar att äta tomater, men har inte hittat det på någon svensk, någon som läser det här som kan maila mig en lista på saker hundar inte bör äta, förutom;
Julskinka, revbensspjäll, pepparkakor, saffran, lök, choklad, xylitol, nötter, vindruvor, russin, kärnor, avokado, råa ägg, svamp och potatis.
Idag var jag ute med Renzo och tränade på en av vägarna här där vi bor. Perfekt ställe, ingen trafik, plogat och upplyst. Fotgående med ögonkontakt några steg samt sitt i position. Han tröttnar ju dock rätt fort så man får ta lite i taget :)
Här är Renzos favorit gosedjur som han har haft sedan vi hämta honom, den har klarat sig riktigt bra....
...fram tills nån dag sedan...

Senaste nytt...

Nu var det ett tag sedan sist.
Renzo blir duktigare och duktigare, i allt!
Han lyssnar betydligt bättre och han är mycket mer avslappnad hemma. Han kan lägga sig var som helst i lägenheten och bara ligga och slappa, vilket är jätte skönt.
Renzo är nu 7 månader gammal (igår), och jag kan lugnt säga att det är mycket hane i den här lilla hunden. Både på gott och ont.
Han har tydligen börjat skvätta överallt hemma hos dagmatten, något som vi inte ens har sett tendensen till här hemma.
Jag vet inte om jag har skrivit det förut men jag får numera ta i honom på ett helt annat sätt, visst han kan fortfarande visa tänderna när det är nåt han inte gillar, men numera så räcker det med att jag säger till honom så slutar han och låter mig göra det jag vill.
Han är väldigt väldigt rädd om sina öron, han har ju tidigare haft öroninflammation och han har nu också (jag förmodar att det är det här) Marginell seborré , det svåra med det här är att han inte alls vill att man ska röra hans öron men det går bättre och bättre.
Kärrtorp
Kunde inte låta bli att ta bilder det var så himla fint!
Favortit mattan som Renzo bär med sig överallt där han ska sova :)

Alla djurägare bör ha den här på ytterdörren!



Kostar 80:-
Du får; 
2 stickers
1 pin
1 kort med kontaktinfo som man kan ha i plånboken

Trevlig helg!


RSS 2.0