Fantastiskt!!

I dag har det verkligen tok regnat, usch! Jag har jobbat och sambon har varit hemma med Renzo, det har tydligen gått jättebra :)

Det har varit en väldigt bra kväll i alla fall, Renzo har lekt lite för sig själv, sedan har han legat och tuggat lite på sitt hudben och sedan la han sig och mös på sin filt på soffan OCH SOMNADE helt själv!!!
HELT FANTASTISKT, oftast brukar vi få ta honom i famnen för att han ska somna (om vi inte lägger oss i sängen) så det känns jätte bra att han somnade självmant!!!




Morr, morr och MORR

Ja det är väl ungefär så den här dagen har varit.
Idag har lillkillen fått ett "bad" och det gick riktigt bra, två klor är naggade och tassarna in smörjda och det gick bra!

Senare under dagen fick han ett färskt fryst ben att tugga på, som jag köpte igår på Enskede Hund och katt (fantastiska Jenny skjutsa dit mig, tur är det väl att det ligger på "fel sida" av stan för henne så att hon nästan är tvungen att åka förbi här ;p), det var nog det bästa han någonsin har fått att gnaga på. MEN och nu kommer det stora MEN:et fram; när jag kom lite för nära honom så morrade han som han aldrig har morrat förut. Dum matte som man är så flyttade jag ju inte på mig, brydde mig inte riktigt och vad händer då jo lillkillen blir som besatt och vänder sig om och gör utfall. Så det var bara att lägga in det där fördömda benet i frysen igen till jag kommer på hur vi ska lösa detta innan nästa gång.

Förövrigt så köpte jag även Vom og Hundemat igår samt laxolja, bäst att passa på när man är där liksom. Fyndade även ett mjukt läder halsband i svart för 49 kr, toppen bra eftersom Renzo har börjat klia sig efter nylon halsbandet som han hade innan. Har inte hunnit få en bild på honom och det nya halsbandet men han ser riktigt snygg ut i det, ser inte så valpigt ut hihi

Nu är det dags för mig och sambo att börja tänka igenom hur vi hanterar Renzo i olika situationer då vi tycker att morren nu förtiden kommer lite väl ofta. Om någon har några bra tips och idéer så tas det tacksamt emot.






Idag hände....

... något fantastiskt!!!

Eller egenltligen två saker; först så har vi äntligen hittat det som Renzo värderar allra högst när det gäller bytes handel, nämligen små vita hudben! Oj vad det är smaskigt och inget annat är intressant när han har fått ett sådant ben, TOPPEN!!

Den andra grejen inträffade när vi var ute på gården, Renzo har börjat utforska gården nu och vågar gå längre och längre, eller ja så länge vi följer med såklart :)
 När vi stod ute på grusvägen så kom Lottie och hennes matte ut, Renzo kommer tillbaka till mig och sätter sig vid min högra sida och satt sedan där helt lugnt och fint (ingen minsta tendens till att ta ett steg framåt eller dra lite i kopplet) och tittade på medan Lottie och hennes matte gick förbi oss. Sedan tittade han upp på mig och fortsatte att lunka på efter det.
Lyckan var total!!!!

I lördags kväll (sent) kom det upp en man som jag inte träffat förut för trappan vid huset (han skulle upp till grannen) jag såg honom först när han var uppe från trappen och det regnade så hörde honom inte komma, så blev rädd (mörkrädd som man är) och Renzo reagerade på en gång och satte sig framför mig och morrade!
Han är sååååå söt mitt lilla monster! :)




Hata regn!!!

Igår var en jääääätte lugn dag, jag och lillkillen låg mest på soffan och slappade :) riktigt skönt tyckte vi båda hihi

Jag och sambon har pratat mycket om Renzos uppfostran och vad vi vill ha ut av honom och liknande och bara på några få dagar så har det blivit tusen gånger bättre än vad det har varit.
Vi har lärt oss att läsa av Renzo på ett helt nytt sätt och han är mer avslappnad!

han kissar inte alls inne lika mycket som förut, det händer någon gång då och då, speciellt idag då det tok regnar!
Renzo avskyr regnet, han vill inte gå ut överhuvudtaget, man får bära ut honom på gården, men han springer tillbaka till ytterdörren på en gång. Tur att man är lite händig haha, har sytt en liten tröja åt honom med luva och tro det eller ej, men han lugnar faktiskt ner sig så pass mycket ute med den på sig att han kan sätta sig och kissa :)

Den är inte den snyggaste men men den funkar, han kommer ändå att växa ur den snart. Jag vet att det är många som säger att det gäller att dom får lära sig men Renzo verkligen hatar regnet och om jag kan hjälpa honom att bli lugn och "vilja" vara ute, ja men då får han väl ha en liten tröja på sig!

Jag har hört och läst att pinschern inte är förtjust i regn och vatten på det sättet men hade väl tänkt att det blir vad man gör det till, men jag har inte hjärta att låta honom göra något som han avskyr. Kanske är det fel, må så vara men men :)




Renzo 11 veckor


Lärorikt!!

Idag har vi haft fin besök av Jenny och Jennie!
Renzo visade väldigt tydligt hur han gick upp i varv och det här var nog en av dom värsta gångerna med att försöka få honom lugn efteråt. Det tog tid och han kämpade emot, samtidigt får jag väl skratta mig lycklig åt att det här var den värsta gången, för det skulle ju kunna vara såååååå mycket mer!

Kul att få träffa Jennie efter några sporadiska hälsningar fram och tillbaka på FB, och kul att någon utomstående kommer och berättar och observerar.  De flesta saker kändes som om man visste men som verkligen tåls att upprepas, om inte annat också för att få en bekräftelse på att man är på rätt spår. Många små aha-upplevelser och överlag väldigt pedagogiskt och bra.

Det jag känner att jag personligen måste träna mest på är tålamod, det fungerar bra när man är hemma en hel dag men att man behåller det lugnet och tålamodet även i vardagen; när man kommer hem från jobb osv och att man inte låter sina "mänskliga" känslor stå i vägen för hur man löser situationen med hunden. Jennie visade verkligen prov på små situationer som man själv inte egentligen tänker på att man gör men som hunden uppfattar, som tex att jag reagerade rent instinktivt på att skydda Renzo när jag såg att balkongdörren skulle slå igen.

Jga har öppnat upp ögonen på ett helt annat sätt och jag vill verkligen lära mig mer om hundens språk, speciellt då jag har en unik liten herre som inte tar vilken skit som helst (läs leksak, godis, m.m). Även där fick jag bra tips och råd av både Jenny och Jennie hur jag kan ladda en leksak till exempel.

Målet är ju självklart att Renzo ska bli en lugn och balanserad hund som ska kunna följa med på i stort sett vad som helst utan att hetsa upp sig, vilket kommer innebära mycket jobb då det ligger i pinscherns natur att lätt hetsa upp sig. Det blir en utmaning men det är absolut inte omöjligt!

Tusen tack för idag tjejer, nu ska jag smälta allt, lära sambo och sedan använda mig av allt detta i vardagen :)

Hoppas jag/vi inte är ett allt för hopplöst fall :p





Trött lill-kille efter fin besök!!!


En vanlig dag...

Idag har det varit både en bra och dålig dag. Den började väldigt bra men sedan när husse kom hem så ville inte Renzo sova vilket ledde till att han blev ett riktigt monster nu ikväll och det tog jätte lång tid för honom att lugna ner sig. Nu ligger han här bredvid mig och drömmer, förmodligen springer han efter något jätte stort och gott märgben eller något för benen går i ett :)

Imorgon kommer Jenny och Jennie förbi och jag ska få lite tips och hjälp i träningen med Renzo, det ska bli fantasiskt roligt och lärorikt.
Förmodligen kommer han att sköta sig exemplariskt bara för att skydda sin rätta identitet som monster ;)


Fin tass efter insmörjning :)




Lugnet själv!!

Äntligen har våra besökare åkt hem och det märks en tydlig skillnad på Renzo, han har blivit lugnet själv!
En helt ny kille skulle man kunna säga :)

Han söker mer kontakt med oss, söker mer närhet, och lyssnar betydligt bättre, har inte haft lika mycket olyckor hemma som innan.

Vi har haft en extremt lat dag här hemma idag, mest legat på soffan och jäst haha men det behövde både Renzo och jag. Snart ska vi ta upp träningen igen, klicker och ögonkontakt samt börja öva ordentligt på inkallning.
Ute på gården idag fick han gå lös och han brydde sig inte en meter om jag försvann eller om jag var kvar. Några gånger gick jag och gömde mig men han stod lugnt kvar och nosade på backen. Inte för en jag ropade på honom som han egentligen förstod att jag hade varit borta och då kom han direkt på inkallning. Så nu ska vi jobba upp inkallningen samt se till att husse och matte är dom roligaste som finns :)

Att sitta på kommando sitter klockrent, det är han jätte duktig på så nu ska vi snart ta steget till att ligga, men lite lugn och ro först!!

Vill även passa på att skänka en tanke till fantasiska Jenny som alltid ställer upp med sin expertis när man behöver den. Det är lätt att ligga steget före i tankarna hela tiden istället för att njuta av den tiden man har med lillkillen nu!!!








Monstret har levt upp till sitt namn!!

Efter att ha varit ute med Renzo på den vanliga morgonrundan (den runt trädet på gården och tillbaka till dörren ;p) efter frukost så hade jag lite tid över så jag gick och la mig i sängen för att snooza i 20 min till så fick det lilla monstret något tokryck och bet tag i näsan på mig. Där låg man i lugnan ro och så helt plötsligt så sprutar blodet ur näsan på en, det var inte kul. Dessutom kom han åt någon nerv så även tårarna sprutade, tur att husse var hemma, för Renzo visade inga som helst tecken på att vilja be om ursäkt, snarare tvärtom!!

Nu har jag ett väldigt fint litet kryss i höger inner näsborre, precis i utkanten och det ömmar som fan! :(
Han har ju sylvassa tänder den lilla räven, och han har en tendens att alltid satsa på ansiktet eller öronen när han hetsar upp sig. Inte alls kul när det är där man är som mest känslig. Sedan har han börjar att "attackera" ordentligt och han blir riktigt förbannad, man ser det i ögonen på honom. Han kan ta sats och springa och hoppa upp och bita i benen om man inte passar sig. Vet inte riktigt hur vi ska gå vidare med detta men en lösning finns det alltid, men det sätter helt klart ens tålamod på prov.

I går fick han en sen dusch precis innan vi skulle sova, lilleman hade nämligen lyckats klampa runt i sitt eget bajs så han luktade skit rent ut sagt ;)
Han var inte så glad på mig när han stod i badkaret, trött och kinkig var han och ville bara komma upp i min famn. Hicka fick han till på köpet, han tyckte att duschen var väldigt jobbig, i alla fall tills vi kom till att skölja bort schampoot, då såg han ut att tycka att det var skönt eller så hade han kommit på att det inte tjänade något till att försöka komma bort!

När han hade myst lite i sin handduk i min famn medan jag torkade honom så var det dags för nästa pärs; sätta på tass salvan, ny från apoteket. Det var absolut inte en hit, han sprang direkt till husses kudde och försökte ta bort det från tassarna, rätt kul att se faktiskt :)

Sedan sov han i min famn hela natten, det har han aldrig gjort förut. Han bakade in sitt lilla huvud vid min hals och tryckte sin lilla kropp mot mig; därför kom hans attack i morse som en fullständig chock. Nu är jag dock hemma med honom några dagar så ska verkligen ta mig tiden att mentalträna lite och framför allt lära mig att läsa av honom ordentligt. Det är en valp med mycket integritet och jag tror att huvudproblemet kan sitta just där, vi måste respektera honom så att han respekterar oss!!

Oj vad mycket text det blev, undrar vem som kommer att orka läsa detta?! :)

Fortsättning följer...




En dag på Djurgårn'

I dag tog vi med oss vattenflaskor och tuggben och gav oss iväg till fina Djurgården, vädret var så där lagom, inte jätte varmt utan lagom, dessutom fläktade det mycket där ute :)

Renzo är lika cool som vanligt när vi är ute, vi tar det självklart i hans takt :)

Han tyckte dock att vattnet som kluckade in mot stranden, det var skit läskigt :)

Mötte en äldre herre som trodde att Renzo var en liten Ridgeback valp hihi, nä sa jag och då sa gubben "nehe men skrynklig är han iaf", jag säger då det!!!!






Härlig dag...

..på landet!!!

Efter en snabb frukost åkte vi i väg till Saltarö,  eftersom ingen av oss har körkort så blev det till att ta bussen ut, det tar ju sin lilla tid men Renzo är riktigt cool och sover i stort sett hela vägen :)

Vi fick till och med hundpassning av mina föräldrar så att vi kunde få åka en tur med moppen helt själva och bara njuta av lugnet ;)
När vi kom tillbaka så låg monstret i mammas knä och hennes ben var helt bortdomnade hon hade tydligen inte fått röra på sig alls ;)

Blev till och med erbjudna att få vara hundfria under kvällen och natten så att vi kunde gå ut med fin besöket från Frankrike som vi har haft hemma i en vecka nu, MEN jag kan ju inte lämna mitt lilla monster.
Skulle inte kunna slappna av en sekund haha!!!

Renzo fick gå lös på tomten hela dagen och han njöt i fulla drag, spela fotboll tycker han tydligen också är jätte roligt ;) även om bollen nästan är större än han själv!!!

I morgon blir det en lugn dag här hemma, det ska ju regna hela dagen också, ska dock bli spännande att se hur han reagerar i regnet för vi har inte haft något ordentligt regn sedan han kom hem hit!!



Skönt att sova i "mormors" famn!!


Lugn dag!!!

Idag har det inte hänt så mycket, det är så varmt så både jag och Renzo ligger mest och sover hela tiden.
Lite lek blir det självklart men värmen gör sitt och han blir trött på en gång, dessutom kräktes han i natt så vi har tagit det lite easy idag.

Han har börjat lägga sig uppe ovanför huvudet på en när man ligger och sover, mest för att det är så himla roligt att bita i mattes hår såklart men också för att komma så nära som möjligt.

Igår jobbade jag för första gången sedan Renzo kom till oss och oj vilken fest jag fick när jag kom hem, lillkillen vart helt till sig av lycka, det värmde verkligen i hjärtat!!!!




Varma dagar!

Eftersom lillkillen bet av den nya internetsladden så har vi varit utan internet ett tag igen :)

Han börjar få attityd Renzo, idag till exempel så hade han hittat husses t-shirt och när han vägrade att släppa så bestämde jag mig för att lyfta bort honom varpå han morrar åt mig, och då menar jag verkligen morra. Tur att man är lugnet själv och bara låter honom slappna av i famnen. Det tog inte lång tid innan han kom på sig själv och började vifta på svansen och visa sig undergiven.

Fick ett mail på pinscherforum från Renzos pappa, kul att någon läser bloggen i alla fall :)

Lite saker har hänt sedan sist;
Jag och Renzo åkte till Liljeholmen i måndags för att träna lite passivitet (vilket för övrigt gick strålande, han somnade och brydde sig inte det minsta om omgivningen), då jag plötsligt ser en stor Ridgeback, och bakom honom kommer en kopia av Renzo. Det visade sig vara Ramino, Renzos brorsa. Världen är verkligen liten och som om inte det vore nog så möter vi en man när vi är på väg till bussen som frågar om det är en pinscher vi har, självklart svarar jag ja och det visar sig att det är en kusin till uppfödarna!!!

Renzo har även hälsat på grannens barn som inte är speciellt gammal och visade världens respekt ocg var jätte försiktig, väldigt kul att se.

En annan sak som hände var när husse smög sig in i lägenheten efter sin hemkomst från Paris och skrämmer slag på stackars matte som står i köket så att hon skriker till, vad gör Renzo jo han kommer farande och morrar mot husse!!! Hihi, han såg dock snabbt att det var husse, men bra att det finns lite vakt i honom!!





Varmt, varmt, varmt..

...kan det bli varmare än så här?

Renzo har sovit mest hela dagen, natten var väldigt orolig, han var uppe och kissade flera gånger, vilket han inte brukar göra. En av gångerna hann jag inte ens gå upp ur sängen utan han satte sig på husses sida av sängen och kissade, efter en timme vaknade han igen och denna gången kräktes han i husses säng. Det var världens håll i gång i magen, det var så höga ljud att han började leta vart ljuden kom ifrån. Han somnade om till slut och idag har han varit helt ok, jag tror att han fick i sig något mindre bra igår, han äter ju ALLT!!!

Jag måste erkänna att det är tufft att vara valpmamma på heltid när man är ensam, tur att husse kommer hem på tisdag!

Idag har det som sagt varit extremt varm, det är fortfarande varmt, jag och Renzo har varit ute på gården och lekt med blommsprutan! Det var tydligen det roligaste han har gjort, han fullkomligt älskade att få busa i vattnet, och pinschrar ska ogilla vatten?! :)

Han har blivit så duktigt innan maten serveras nu, han sätter sig självmant och söker ögonkontakt och inväntar "varsågod", MEN är man inte snabb nog så har han inte tålamod att vänta och han kastar sig över maten :)

Jag kan inte låta bli att sätta in lite fler bilder på snutten som förresten blev 9 veckor igår :)
p.s de 50 bilderna på förra inlägget är från Kista BK och det är Dixies matte som har tagit dom!






Kunde inte bestämma...

...vilken av dessa fantastiska bilder jag skulle lägga ut här, så jag lägger ut alla istället ;)


























































































Minst sagt...

...spännande, så kan jag beskriva dagen :)

Renzo har åkt buss och t-bana idag; det gick hur bra som helst, först satt han och vifta på svansen mot allt och alla och sedan somnaden han. Målet var Kista BK där vi skulle titta på när dom andra hundarna tränade.
2 andra pinschrar var där, det var jätte roligt att se, Nova dvärgpinschern var också där och var så duktig på att ligga och vänta på mattes kommandon.

Världens bästa Jenny och Lea var är också, jätte bra passivitetsträning både för Lea och Renzo :)
Renzo och jag jobbade som vanligt lite med ögonkontakt och sitt men nu även inkallning. Tycker att det gick riktigt bra, får väl se om Jenny har något att tillägga ;)

Renzo har klarat dagen utmärkt, han är så cool av sig, nu blir det bara massa mys i soffan hela kvällen så att han får smälta alla intryck :)








Fantastisk dag...

...idag!!

Ögonkontakts träningen har gått hur bra som helst idag och Renzo har varit myckt lugnare idag än i går till exempel. Det har iof varit väldigt varmt idag men det känns nästan som om han lyssnar lite bättre idag ;)

Vi jobbar med klickern nån minut 2-3 ggr dagligen och der ger resultat, han verkar tycka att det är väldigt roligt att lära sig nya saker och han är väldigt nyfiken. Nu är det upp till oss att stimulera honom tillräckligt så att han utnyttjar sin vilja att lära sig till fullo. Vi måste dock vara försiktiga för han tröttnar väldigt snabbt om man upprepar det för många gånger :)

Man märker också att pinscherns föregångare var stallhundar som mest höll på med råttjakt, allt som snabbt "glider" över golvet, gärna med en "svans" är otroligt roligt att jaga och "döda".

Fick tips av Leas matte när Lea var mindre att rulla ihop en blöt handduk och lägga i frysen för att sedan ge Lea när det kliade i tänderna, jag har redan börjat göra det till Renzo och han älskar den. Han blir helt till sig närjag öppnar frysen :)

Han har blivit gårdens lilla stjärna, han har charmat alla grannarna :)






Nu har vi internet igen...

...efter att Renzo bet sönder internetsladden i förrgår. 

Renzo har gjort väldiga framsteg de senaste två dagarna, nu är han inklickad och förstår vad en godis är. :)

I förrgår så blev han tvättad för första gången, från början var det lite läskigt, men det var tydligen riktigt skönt att bli duschad efter för att skölja ut allt schampoo, då stod lill-killen och njöt.

Förutom att internetsladden är sönder så bet han även av sladden till datamusen, tydligen under de 2 sekunder som vi inte tittade på honom ;)

Han har redan börjat lära sig "sitt" och varsågod innan maten. Ögonkontakten är något vi jobbar på, han tycker att det är lite för högt upp även om man sitter ner på golvet, men några gånger har vi lyckats. Han har även börjat att använda sin egen säng mer och mer, inte för att sova men för att slappna av och tugga på ett ben eller likande. På kvällen följer han med husse in i sovrummet vid 22:30, då vill han sova och det finns inget som kan hålla kvar honom i vardagsrummet med mig; om han inte redan har somnat på soffan. Sedan sover han med husse tills jag kommer in och hämtar honom för sista rastningen vid tolv ungefär. Efter det sover han till femtiden ungerfär då husse går upp och tar ut honom innan han åker till jobbet. Sedan sover han vidare med mig till 8-8:30 ungefär, då är det frukostdags och rastning. Efter lite lek och några små mentala övningar så lägger han sig på soffan och sover någon eller några timmar till. Lite beroende på hur varmt det är osv.

Han har attityd den här lilla krabaten, får han inte som han vill så säger han till, oftast genom att bita tag i händerna eller något liknande. Har han fixerat sig vid något som han vill ha, tex en liten bit mossa ute som han vill smaka på så spelar det ingen roll hur många gånger man tar bort honom därifrån han springer tillbaka på en gång, oavsett hur långt borta man är. Har man inget roligare i utbyte då är man inte vatten värd :)

Han har böjar lyssna på hans namn, vilket är toppen. Vi övar passivitet redan nu, och det går faktiskt över förväntan, lite i taget så kommer nog detta gå vägen!!!

Här kommer ett gäng bilder, som vanligt ;)








STAMTAVLA

Pappa: Conspirol Arras
Mamma: Anza-Bouleau
Farfar: Romfartuna's Viper
(e: Romfartuna's Tazmania, u: Romfartuna's Ring the Bell)
Farmor: Taquine de la ferme de l'Abbaye
(e: Soudan des gardiens du mont noir, u: Rafale de la ferme l'Abbaye)
Morfar: Lilla Enebys Örs Doglas
(e: Lilla Enebys Leonardo, u: Jagastamm's Abilene Lena)
Mormor: Lilla Enebys Singelton of Auchroisk
(e: Quebec's Indeed Idol, u: Lilla Enebys Maia)


Varmt idag...

Idag har det varit hur varmt som helst, Renzo har sovit mest hela dagen.
Han börjar verkligen ta för sig mer och mer här hemma, MEN det är inte kul att vara ensam i köket och äta och det är ännu värre att gå ut på gården när det är mörkt ute :) då gäller det att kissa så fort som möjligt och sedan springa tillbaka till ytterdörren, riktig liten fegis är vad han är :)

Hur som helst så fick jag sovmorgon i morse och tro det eller ej men lillkillen var ute endast två gånger i natt, en vi halv två och sedan en vi fyra när sambo gick upp till jobbet. Helt fantastiskt!!!

Det finns nog inget bättre än när han precis håller på och vaknar och kommer och myser, helst nära ens ansikte, då blir man helt varm i hjärtat.

Här är en bild på när han sover på favorit platsen;



Skärpan är inte så bra får skylla på sambons mobil :)


Första riktiga dagen...

Renzo har acklimatiserat riktigt bra här hemma, det går faktiskt över förväntan.
Han säger till och med till när han vill gå ut och kissa !!??!!

Han börjar bli en riktig liten tuffing här hemma på gården nu, men så fort han hör någon annan hund skälla så springer han till ytterdörren som om det var det läskigaste han någonsin har hört :)

Han älskar att mysa och ligga i famnen på husse å matte är det bästa som finns, och soffans armstöd som står mot väggen är den näst bästa sovplatsen, efter sängen :)

Han har god apptit men har inte riktigt fattat det där med godis än :)

Har fortfarande inte förstått att det är vår lilla krabat som ligger här på rygg i soffan och snusar i kapp med husse :)

Hans bästa kompis


Här följer lite söta bilder som jag inte kunde låta bli att ta :)











Här har ni honom....

...världens sötaste lilla Renzo!!

Nu har han äntligen äntligen kommit hem till oss den lilla stjärnan! Bilresan gick jätte bra, han sov i stort sett hela resan. Han såg väldigt bortkommen ut när vi kom hem och tyckte att köket var rätt läskigt. Han vill gärna vara uppe i famnen och mysa med oss, släpper man ner honom på golvet så vill han komma tillbaka upp igen :)

Just nu sover han som en stock i soffan och han har nog sovit en timme nu ungefär :)

Det finns så mkt att skriva, men känner mig helt överväldigad så jag lägger in bilder istället som ni får njuta av!!!!










Det kommer mer var så säkra :)


RSS 2.0